Kiełbasa cielęca z Masarskiego Straganu

Od kilku dni możecie w naszych supermarketach spróbować nowych produktów z ms-cieleca-z-masarskiego-straganuZakładów Mięsnych NIK-POL. Do grona kiełbas dołączyła kiełbasa z cielęciną. Znany i ceniony od ponad dwudziestu lat producent wędlin ze Śląska oraz wysokiej jakości mięso jakim jest cielęcina już na pierwszy rzut oka zdają się być mariażem doskonałym.

Kiełbasa cielęca przygotowywana jest ze 133 g mięsa na każde 100 g wyrobu, świadczy to o wysokiej jakości produktu. Producent informuje, że kiełbasa ta jest przygotowana w wędzarni i opalana dymem olchowo-bukowym, który jest dopełnieniem dla smaku wieprzowo-cielęcego mięsa. Całość dzięki temu tworzy wraz z przyprawami świetną kompozycję smakową.

Warto pamiętać o odpowiednim koszyka wielkanocnego. Któż odmówiłby sobie takiego przysmaku przy świątecznym stole?   Do kiełbasy tradycyjnie polecamy chrzan bądź buraczki ćwikłowe z naszej nowej gazetki promocyjnej!

#