Składniki:

- 3 opakowania serka homogenizowanego
- 2 galaretki (najlepiej czerwone - np. truskawkowa i wiśniowa)
- opakowanie biszkoptów 
- maliny ok 150 g

Sposób przygotowania

 

Przygotowanie sernika rozpoczynamy od zrobienia galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Studzimy galaretkę i dodajemy do niej półtora opakowania serka homogenizowanego. Mieszamy aż będzie jednolita. Następnie będziemy potrzebować formę do ciasta (najlepiej okrągłą), którą musimy wyłożyć folą spożywczą. Jest to konieczne, aby masa nie wyciekła przez dno formy. Na spodzie układamy biszkopty, jeden obok drugiego, aby utworzyły dolną warstwę ciasta. Zalewamy to wszystko masą z galaretki i serków oraz odstawiamy do lodówki na 2 godziny, aż zastygnie i będziemy mogli układać kolejną warstwę sernika. Drugą warstwę robimy analogicznie - przygotowujemy galaretkę, następnie gdy już wystygnie mieszamy wraz z serkiem i przekładamy do formy. Sernik odkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc!), pozwoli nam to na uzyskanie bardziej zwartej konsystencji. 

Smacznego!